ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

Завърши първият Фестивал на драконовите лодки в Русе

25.06.2024

Русе отново доказа, че е град на възможностите и новите инициативи. През уикенда в Лесопарк „Липник“ се проведе първият за града Фестивал на драконовите лодки, който привлече вниманието на местната общност и гости на града. Събитието събра 15 отбора, които се включиха в оспорваната и атрактивна надпревара, предоставяйки на участниците и зрителите незабравими преживявания и емоции.

В екипажите от 20 човека победител стана смесеният отбор на МВР - Русе, а в категорията на 10-членните екипажи първи се класира отбор „Локо дракони“. В надпреварата с големите лодки втори стана смесеният екипаж на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и МВР - Русе, а бронзовите медали грабнаха „Хасковските дракони“. При екипажите от 10 човека среброто отиде при отбор „Полицейски дракони“, а на трето място се класираха Армейските дракони. Специална почетна награда бе дадена на тима на русенските огнеборци „По-силни от огъня“, които все още продължават да се борят с последиците от избухналия пожар в района на бившия хлебозавод.

Фестивалът не само допринесе за разширяването на географията на гребните спортове в община Русе, но и подчерта високото качество на живот в града. Заместник кметът Енчо Енчев, който заедно със заместник кметовете Димитър Недев и Борислав Рачев наградиха най-добрите отбори, изказа специални благодарности към съорганизаторите на проявата Сдружение „Драконови лодки“, както и към посолството на Народна република Китай за съдействието. „Драконовите лодки носят на участниците много позитивизъм и екипност, а зрителите изпитаха много положителни емоции, които съм сигурен, че ще бъдат повод не един и двама нови членове да се запишат в нашите клубове по гребане“, заяви той.

Във втория ден от фестивала публиката се наслади на изпълненията на Танцов състав „Импулс“ към Общинския младежки дом, Фолклорен танцов ансамбъл „Здравец“ към Общинския детски център за култура и изкуство и Вокална група „Слънце“. Освен това, посетителите имаха възможността да си закупят ръчно изработени изделия от творческите работилници и да опитат от вкусните храни и напитки, предлагани на място.

Фестивалът на драконовите лодки е поредното доказателство за динамичния и културно богат живот в Русе. Събития като това не само предоставят забавления и спортни предизвикателства, но и подчертават привлекателността на града като място за живот и работа. Русе предлага висок стандарт на живот, културни и спортни мероприятия, както и възможности за личностно и професионално развитие, което го прави идеална дестинация за инвеститори, търсещи не само бизнес възможности, но и качествена среда за своите служители.

Събитията и активностите в Русе са важен фактор за привличане на човешки ресурси и създаване на благоприятна инвестиционна среда. Инвеститорите могат да бъдат уверени, че техните служители ще имат достъп до разнообразие от културни и спортни събития, които допринасят за високото качество на живот в града.

Следете нашата инициатива в социалните мрежи LinkedIn и Facebook.



ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021 - 2023
© Снимки: Явор Мичев