ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

Представяне на съвместната маркетингова стратегия за туристическия маршрут Русе-Гюргево

04.09.2024

Име на проекта: ROBG-424 „Реконструкция и представяне на значими културни забележителности с висок туристически потенциал в Еврорегион Русе – Гюргево“

Туризмът е един от основните двигатели за икономическото развитие в трансграничния регион Русе-Гюргево. С цел насърчаване на туризма и увеличаване на посещаемостта на културни и исторически обекти, бе разработена съвместна маркетингова стратегия, включваща общо брандиране и промотиране на туристическия маршрут „Една река, две вдъхновяващи общности, една славна история“.

Какво включва стратегията?

Стратегията е разработена в рамките на проект ROBG-424, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България. Основната цел е да се подобри туристическата атрактивност на региона, като се създаде цялостен туристически продукт, който комбинира културното и историческо наследство на двата града.

Основни акценти:

  • Маркетингова концепция: Целта е туристическите обекти да бъдат популяризирани чрез обща марка и рекламни кампании, които подчертават културната идентичност на региона.
  • Туристически маршрут: Включва 27 обекта от културно и историческо значение, разположени в Русе и Гюргево, като се акцентира върху Пантеона на възрожденците в Русе и крепостта на Мирча Стари в Гюргево.
  • Устойчиво развитие: Проектът се стреми да насърчава екологично устойчив туризъм и опазване на културното наследство.
  • Целева аудитория: Сегментация на туристическите групи и фокусиране върху пазарите, които имат потенциал да привлекат туристи както от България, така и от Румъния.

Проектът създава основа за икономически растеж и устойчиво развитие на региона, като се фокусира върху културния туризъм и историческите маршрути.

Прочетете повече и изтеглете пълния документ тук: [Съвместна маркетингова стратегия].

Следете нашите социални профили за допълнителна информация:



ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021 - 2023
© Снимки: Явор Мичев