ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

Потенциалът на Русе бе представен пред ръководството на фондация „Америка за България“

25.10.2021

„В последните години Община Русе инвестира средства в много събития и в подобряване на музеите, но в дългосрочен план ние търсим да подарим на посетителите на града ни цялостно преживяване“, сподели заместник-кметът Златомира Стефанова.

Екипът разказа, че една от най-големите ценности за Русе е круизният туризъм, като преди световната пандемия от коронавирус в Русе годишно са акостирали 300 кораба. За да улесни туристите в настоящата ситуация и да им предостави повече време за разходка в града, преди няколко месеца кметът Пенчо Милков изиска РЗИ и туроператорите да започнат да прилагат оптимизирана процедура за проверка на сертификатите за ваксинация и отрицателни тестове.

Милков разказа, че сред предимствата на Русе е и непрекъснато повишаващото се ниво на сигурност, което общината постига чрез постоянен видеоконтрол, увеличаване броя и качеството на камерите и съвместната работа с органите на реда.

Кметът допълни, че администрацията продължава да действа активно и за възстановяването на гражданските полети до летище Русе, което също би привлякло туристически потоци към дунавския град.

„Русе е вратата на България към Европа и искаме да посреща чуждите туристи  с характерните за България продукти и ръчно изработени изделия. Затова искаме да изградим уличка на занаятите, която да е близо до кея и центъра на града“, заяви Пенчо Милков.

„Градът Ви е прекрасен и притежава големи възможности“, категорична бе Нанси Шилър.

Екипът, който я придружаваше, също изрази готовност да съдейства за реализирането на творчески проекти в Русе, като припомни, че само през последните месеци фондацията е съфинансирала няколко големи проекта тук -  фестивал и академия за класическа музика „Алегра“ и фестивалът „Реките на града“, с който се даде нов живот на участък от кея.ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021
© Снимки: Явор Мичев