ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

Посланикът на Турция посети Община Русе

13.10.2021

Делегация начело с посланика на Турция в България Н. Пр. Айлин Секизкьок посети днес Община Русе.

„Научихме, че сте осигурили помещение за сдружението за културни връзки с Турция „Гюнеш“, сподели радостта си Н. Пр. Секизкьок. Тя допълни, че е планирана среща с представители на сдружението.

„На територията на общината има неголяма, но много сплотена турска общност“, сподели кметът Пенчо Милков. Той даде за пример прекрасните отношения и среда, в които живеят жителите на село Семерджиево.

Кметът постави въпроса за бъдещето на сградата, където в миналото се е помещавал хотел „Балкан“ в Русе. Общинското ръководство иска тя да бъде възстановена, но част от собствеността е на Главното муфтийство и в момента тече дело за делба. Посланикът се ангажира да проучи въпроса и прие поканата за повторна среща за разрешаването на случая.

Обсъден беше и приносът на реформатора Митхад Паша за разцвета и утвърждаването на Русе в края на XIX век. Кметът подари на Н. Пр. Секизкьок и книга по темата, дело на местен автор.

Това бе първата опознавателна визита от посолството, в която се включиха още заместник-посланикът Ерман Топчу, съветниците по образователните и социалните въпроси и по вътрешната сигурност, генералният директор на Зираат Банк Иса Айдоган, както и генералният консул в Бургас Сенем Гюзел.ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021
© Снимки: Явор Мичев