ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

Одобрен бе меморандумът, сключен между Община Русе и БАН

15.06.2023

Общинските съветници одобриха днес с мнозинство сключения меморандум между Община Русе и Българската академия на науките. Той предвижда задълбочаване на връзките между двете институции и съвместно участие в научно-изследователски проекти, включително и такива с европейско финансиране.

Договорът за сътрудничество бе подписан през май в сградата на БАН от кмета на Русе Пенчо Милков и заместник-председателя на академията чл.-кор. Стефан Хаджитодоров.

„С меморандума ще задълбочим взаимодействието си с академичната общност, за да черпим опит и експертиза при решаването на важните за Русе въпроси“, каза тогава кметът.

Партньорството между местната администрация и БАН е с традиции и цели свързването на науката, образованието, икономиката и бизнеса с местната власт. Меморандумът актуализира подписаното споразумение за сътрудничество през 2019 г., предвид приоритетите, заложени в стратегическите документи за развитие на Община Русе за периода след 2021 г.

Документът предвижда съвместна дейност и в сферата на иновациите и опазването на околната среда, както и в организирането на образователни и квалификационни програми.

БАН се ангажира да информира местната администрация за научни достижения, изследвания и резултати, които имат отношение към развитието на Община Русе.

Меморандумът бе сключен за срок от 5 години.



ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021 - 2023
© Снимки: Явор Мичев