ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

Общинските съветници приеха разчет за приходите и разходите до приемането на общинския бюджет

16.03.2023

На редовното си заседание общинските съветници приеха разчет за бюджетните приходи и разходи. Това е прецедент за администрацията и се налага предвид значителното забавяне в приемането на Закона за държавния бюджет за 2023 г., а оттам и гласуването на местния.

Гласуването на разчета ще позволи да се реализират ключови за обществеността дейности в условия на нарастваща инфлация и цени на строителните материали и храните.

Въз основа на изготвения анализ на общинските приходи към 31.12.2022 г. и прогнозираните приходи за 2023 г., са осигурени средства за ремонти на междублоковите пространства в града, еднократна помощ за граждани по Наредба 21 на Общинския съвет и програма „Асистирана репродукция“, издаването на „Алманах на първите неща“, организация на Световната купа по кану-каяк маратон и др.

Повече средства се предвиждат за общинската фондация „Русе-град на свободния дух“, Програма „Туризъм“, техническо обследване и паспортизация на 10 сгради общинска собственост, подпомагане на държавните културни институции и читалищата.

По предложение на общинските съветници кметът Пенчо Милков одобри да бъдат увеличени предвидените средства за Програма „Култура“ (120 хил. лв.), за ремонт на детски площадки (150 хил. лв.) и за подкрепа на спортните клубове по Програма „Спорт“ (610 хил. лв.).

Нови моменти в инвестиционната програма са изграждането на фотоволтаици за кметство Мартен и гробищен парк „Чародейка“, основен ремонт на улиците „Доростол“, „Плиска“, „Тулча“ и „Солун“ със средства, осигурени от държавата, основен ремонт на 28 обекта от първостепенната улична мрежа, система за външно изкуствено осветление по силата на ЕСКО договор, повдигнати пешеходни пътеки до образователните институции, проектиране на укрепването и консервацията на Паметника на свободата, изграждане на църква в кв. ДЗС, изграждане на паметник на Стоян Михайловски, внедряване на мерки за енергийна ефективност в Детска ясла 5, закупуване на допълнителна техника за общинските предприятия, изграждането на спортна зала с басейн в кв. Дружба 3 (СУ „Васил Левски), 2 нови корпуса в Дом „Приста“, закриване и  рекултивация на клетка 2 за неопасни отпадъци и технически проект за закриване и рекултивация на клетка 3 от регионалното депо.



ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021 - 2023
© Снимки: Явор Мичев