ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

Община Русе учредява безсрочно безвъзмездно право на строеж за изграждането на водно-рехабилитационен център в полза на Фондация „Александър Русев“

15.06.2023

С 44 гласа „за“ общинските съветници подкрепиха предложението на кмета Пенчо Милков за учредяването на безсрочно безвъзмездно право на строеж в полза на Фондация „Александър Русев“ за изграждането на водно-рехабилитационен център за хора в неравностойно положение.

От 2016 година основателят на фондацията Илиян Русев-Скури предоставя безплатни водни занимания с терапевтична и рехабилитационна насоченост на 100 деца с увреждания, npu изготвен график в басейна, намиращ се в сградата на Спортното училище в Русе. За да се увеличи интензитетът на заниманията и да се осигури качествена терапия за деца и възрастни желанието на фондацията е да развива дейността си в отделен специализиран център.

„Илиян Русев - Скури е изключителен човек, който години наред дава енергия, време и грижи за деца и възрастни с увреждания. Той направи и невъзможното, за да сбъдне мечтата на сина си и сега е наш ред да го подкрепим“, призова кметът Пенчо Милков.

Проектът предвижда изграждането на двуетажна сграда, находяща се на ул. „Руй планина“ в Русе с обща площ от 3800 м2 .

През последните години каузата за изграждането на водно-рехабилитационния център бе подкрепена от много институции, десетки организации и хиляди русенци чрез популяризиране на идеята и събиране на средства.

Повече информация и данни за дарителската сметка може да откриете тук - https://alexander-rusev.com/#contactsИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021 - 2023
© Снимки: Явор Мичев