ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

Кметът Пенчо Милков посети производствената база на немската компания „Еберспехер“

21.02.2023

Кметът Пенчо Милков и зам.-кметовете Златомира Стефанова и Димитър Недев бяха на работно посещение във временната производствена база на немската компания за изработка на нагреватели за автомобили „Еберспехер“. Дейността бе представена от управителя Руслан Папазян и директора на новите производства за компанията Маркус Аллес.

„Щастливи сме, че избрахте Русе за разширяване на производството си. За нас оценката на компанията е и оценка за града и посоката, в която се развива. Тук постепенно се оформя клъстер от фирми, работещи за автомобилната индустрия, и разширяващи дейността си. Вашето присъствие е много важен момент от това развитие и съм убеден, че освен всичко, от вас можем да почерпим и голям опит в корпоративната култура и управлението на хора“, сподели кметът.

„Еберспехер“ се специализира в производството на нисковолтови и високоволтови нагреватели за електрически, хибридни и автомобили, задвижвани от водород. В Русе ще действат две от растящите дивизии на компанията, свързани със сглобяването на различни продукти за климатизация.

„Поточният процес е автоматизиран, а самото производство е абсолютно чисто и се прави в условия на свръхналягане“, посочва Папазян.

Дружеството се развива в над 80 локации по цял свят и произвежда нагреватели за едни от най-емблематичните модели на автомобилни гиганти като Мерцедес, Форд, Тойота и много други.

В русенския екип вече влизат 120 души, а до края на годината се очаква назначаването на още 100.

Настоящото производство е временно решение до изграждането на новата сграда на дружеството, чието строителство ще стартира през март и се очаква да бъде завършено до края на 2023 г. Модерното здание ще е разположено върху 17 хил. м2 площ с възможност за почти двойно разширение.

„Еберспехер“ е основана през 1865 г. от Якоб Еберспехер и днес около шест милиона превозни средства по света вече са оборудвани с високоволтовите ѝ нагреватели и електронни блокове за управление. През 2021 г. брутните глобални годишни приходи на групата възлизат на 6 милиарда евро.



ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021 - 2023
© Снимки: Явор Мичев