ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

Избран е изпълнителят за строителството на общинския тир паркинг

24.02.2023

Приключи обществената поръчка за избор на изпълнител за проектиране и изграждане на буферен паркинг за тежкотоварни автомобили по бул. „България“- собственост на Община Русе.

За изпълнител е определен единственият участник в процедурата – „Люник“ ЕООД, Дружеството е предложило да извърши дейностите за срок от 320 календарни дни.

Средствата за строителството възлизат на 3 млн. лв. и са осигурени с постановление на Министерския съвет от 5 ноември 2021 г.

Във връзка с непрекъснато нарастващия трафик от тежкотоварни камиони бе подписан договор и вече започна подготовката за изграждането на втори, по-голям паркинг, намиращ се в съседния имот. Изпълнителят там е „Тир Паркинг Русе“ ЕООД. През август 2022 г. дружеството спечели открития конкурс за учредяване на възмездно право на строеж върху терен общинска собственост за срок от 30 години. Фирмата спечели, наддавайки за отстъпеното право на строеж 18 200 000 лв. От тях 6% (или малко над 1 млн. лв.) бяха изплатени на Община Русе преди подписване на договора, а остатъкът от достигнатата на конкурса цена ще се заплаща на 29 равни годишни вноски или малко под 600 хил. лв. на година, което ще осигури твърди приходи в общинската хазна.



ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021 - 2023
© Снимки: Явор Мичев