ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

GG Group разширява производството си в Русе: Перспективи за икономическо развитие

11.07.2024

На 9 юли 2024 г., кметът на Община Русе Пенчо Милков и зам.-кметът Златомира Стефанова посетиха производствената база на „GG Group“ в Индустриалния парк Русе. Целта на посещението бе да се обсъдят напредъкът и плановете за новия завод на „ГГ Кейбълс енд Уайърс България“, част от глобалната австрийска компания Gebauer & Griller Group, който се изгражда с най-съвременни технологии и стандарти.

Милков и Стефанова проведоха разговори с водещи представители на GG Group, включително Маркус Ганал – главен производствен директор, Дан-Калин Ботеан – регионален директор за Източна Европа, Григоре-Дан Тагореан – генерален мениджър, и Стела Лечева – мениджър „Човешки ресурси“. Основните теми на срещата включваха:

  • Набиране на квалифициран персонал за новия завод.
  • Обезпечаване на автобусен превоз за служителите.
  • Решаване на текущи проблеми свързани с Дунав мост и натоварения трафик.

Ръководството на „GG Group“ изложи своите стратегии за създаване на стабилна и атрактивна работна среда, включително тясно сътрудничество с местни университети и обучителни институции. Пенчо Милков подчерта значимостта на ранното образование и внедряването на роботиката в детските градини, което помага за развитието на технологични умения у децата.

Австрийската компания Gebauer & Griller Group (GG Group) обяви плановете си за обща инвестиция от 60 млн. лв. в нов завод за автомобилни компоненти в Русе през юли 2023 г. Тази инвестиция ще създаде около 400 нови работни места и ще засили икономическото развитие на региона. Новият завод ще се фокусира върху производството на продукти за електромобили, включително HV кабелни снопове за водещи европейски производители.

Заводът, разположен на 13 000 m², ще стартира с около 100 служители и се очаква предсерийното производство да започне през 2024 г., а серийното производство през лятото на 2025 г. В средносрочен план, GG Group планира да инвестира до 29 млн. евро и да увеличи броя на заетите до около 400.

Поддържането на активен диалог между бизнеса и местната администрация е от съществено значение за развитието на региона. Срещата между кмета Пенчо Милков и ръководството на GG Group подчертава ангажимента на Община Русе към сътрудничество с инвеститорите и подкрепата за индустриалното развитие. Обмяната на идеи и съвместното решаване на предизвикателствата са ключови фактори за постигане на устойчив растеж и привличане на нови инвестиции.

„Вие сте добър пример за другите фирми”, каза Пенчо Милков и подчерта значимостта на поетапното и стабилно развитие на подобни проекти

Следете нашата инициатива и научете повече за новите инвестиции и проекти в региона на Русе на нашите социални профили:



ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021 - 2023
© Снимки: Явор Мичев