ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

“ВИТТЕ Аутомотив България” удвоява производството си в Русе

05.01.2023

Снимка: Стефан Матеев

 

Лидерът в производството на заключващи системи за автомобили „ВИТТЕ Аутомотив България“ удвоява производствения си капацитет в Русе.

Ще бъде изграден нов завод на немската компания, в който ще се произвеждат нови части и изделия. Управителят на “ВИТТЕ Аутомотив“ д-р Христо Христов и кметът на Русе Пенчо Милков подписаха договор за покупко-продажба на 2 дка имот, който е частна общинска собственост. Той ще бъде обединен с други имоти на компанията за реализиране на намеренията, за които тя получи за трети път сертификат за инвеститор Клас А от министъра на иновациите и растежа.

„За Русе „ВИТТЕ“ означава не само препитание на стотиците служители, но и престиж. Компанията е доказателство за бизнес потенциала на града ни“, отбеляза Пенчо Милков.

Това е второто разширяване на фирмата след 2019 г. Причините за него са високата производителност, значителният ръст в оборота, който е достигнал 183 млн. евро през миналата година, и други комплексни показатели. Основни клиенти на завода остават Mercedes-Benz, Volkswagen, BMW и Volvo.

В новия завод ще се извършва производството на нови части и изделия, като фокусът е съчетаването на автоматизация с ефективен човешки труд.

На този етап няма да се преминава към скоростно назначение на нови кадри, тъй като приоритет за „ВИТТЕ“ е осигуряването на добро заплащане за настоящите. Намеренията на ръководството са оборотът да достигне 400 млн. евро, а дотогава служителите да бъдат 1500-1600 души.

Христо Христов благодари за съдействието на общината в изминаването на всички административни стъпки по реализиране на инвестицията.

Той отбеляза, че подкрепя сътрудничеството между кметския екип и ръководството на Тракия Икономическа зона и приветства начинанието за разкриване на единен за общината Център за професионално обучение на кадри по примера на този в Южна България.ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021 - 2023
© Снимки: Явор Мичев