ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

В Русе започна строежът на нов завод за електрически нагреватели за европейския автомобилен пазар

25.04.2023

Кметът на Русе Пенчо Милков и ръководството на немската компания Еберспехер направиха първата копка на нов завод в Русе. Той ще произвежда електрически нагреватели за нуждите на  автомобилния пазар в Европа. Производството ще започне в началото на 2024 г.
       „Това е бъдещето на автомобилната индустрия. Радваме се, че Русе ще има шанса да допринесе за неговото развитие”, каза кметът Пенчо Милков по време на официалната церемония.
       „Растем с електрическите автомобили. С новия завод „Еберспехер“ увеличава своите производствени дейности, тъй като растящият пазар на електрически автомобили също ще увеличава търсенето на електрически нагреватели в близките години. Радваме се, че имаме възможност да реализираме разширението на производствения си капацитет в Русе“, заяви управителят на „Еберспехер България” Руслан Папазян.
       В следващите месеци ще бъде изградена сграда с площ 17 000 кв. метра, разположена в Индустриална Зона Слатина в източната част на града. Предвидени са производствени и логистични зони, офиси и столова, които ще бъдат разположени на 53 000 кв. м. с възможност за бъдещи разширения. Проектирането на сградата е насочено към устойчивост на енергийната консумация чрез фотоволтаична система на покрива, както и ефективна климатизация и отопление на производствените и офис зони.  
       В бъдеще международните автомобилни производители ще бъдат снабдявани с електрически нагреватели от завода на „Еберспехер“ в Русе. Продуктите ще се използват в електрическите автомобили и хибридните модели за европейския пазар. Планира се сградата да бъде завършена до края на есента. Немският автомобилен доставчик ще създаде около 180 работни места тази година, като се очаква в дългосрочен план екипът да се разрасне до 500 души. До 2025 г. годишното производство на нагреватели трябва да достигне 2,4 милиона. За да отговори на високите изисквания на пазара, производството стартира през януари 2023 г. във временна сграда, докато бъде построен новият завод.
        Кандидатите за работа могат да се свържат с отдел Човешки ресурси на:
        jobs-russe@eberspaecher.com
        Глобална Медия:
        Аня Кауфер
        Мениджър Корпоративна Комуникация  
        Еберспехер Груп
        Телефон: +49 711 939-0250
        press@eberspaecher.com
        За Еберспехер:
       С около 10 600 служители на 80 локации в целия свят групата „Еберспехер“ е един от водещите разработчици и снабдители в автомобилната индустрия. Семейният бизнес със седалище в град Еслинген, Германия, предоставя иновативни решения за изпускателните системи, автомобилната електроника и топлинно управление на широко разнообразие от превозни средства. Компонентите и системите на „Еберспехер“ осигуряват по-голям комфорт, безопасност и чиста околна среда. Компанията развива технологиите на бъдещето като прилагането на мобилни и стационарни горивни клетки, синтетични горива, както и употребата на водород като източник на енергия. През 2021 г. немската група генерира приход от около 6 млрд. евро.



ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021 - 2023
© Снимки: Явор Мичев