ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

Среща на бизнеса в Русе и региона се проведе на 29 септември в хотел Рига

04.10.2022

На 29 септември се проведе форумът "Среща на бизнеса Русе и регионът", организиран от в-к „Капитал“, който събра в зала „Рига“ в едноименния хотел представители на общинската администрация, бизнеса и граждани. На форума бяха засегнати темите за трансграничните връзки с Румъния и ползите за компаниите, какъв е потенциалът за бизнеса по река Дунав, подобряването на транспортните връзки на областта, какво привлича нови компании от IT сектора да развиват своята дейност в Русе. По време на панелите се обсъдиха предизвикателствата пред енергетиката и нисковъглеродната икономика.

Според кмета Пенчо Милков "Русе не е само местоположение, но и енергия", а през следващите години на града предстои бърз растеж. Той заяви, че "в решаването на проблемите, се постигат решения, които за годините напред ще ни дадат възможност и след като кризата е отминала да реализираме силно развитие и за инфраструктурната свързаност по реката, и за пътната инфраструктура".

Благодарение и на активността на новия български посланик в Румъния например е реалност подписването на документите за нов мост над Дунав при Русе - "нещо, което звучеше като дъвка, те превърнаха в конкретика", заяви г-н Милков.

 



ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021 - 2023
© Снимки: Явор Мичев