ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

Русе е с обновено издание на своя инвестиционен профил

13.06.2023

Завърши разработването на актуализирания Инвестиционен профил на Русе.

Община Русе отново възложи реализирането на водещите стопански организации в региона - Русенската търговско-индустриална камара и Българо-румънската търговско-промишлена палата. Познавайки отлично спецификите на Русе и региона, експертите са подбрали и синтезирали данни, съобразно потребностите от информация и очакванията на потенциалните инвеститори.

Новият профил съдържа последните официални статистически данни за населението, пазара на труда, данъците и таксите и други ключови показатели за стопанското развитие на Русе. В луксозното издание са събрани и промените в икономическата и обществена реалност през последните 2 години, като стартирането на инвестиционни дейности на Летище Русе, обявяването на магистралата Русе-Велико Търново за национален приоритет, подготвянето на споразумение на наднационално ниво за изграждането на втори мост над р. Дунав при Русе, както и обявяването на обществената поръчка за изграждане на интермодален терминал.

Готовността на Русе да посрещне нови инвестиции е представена и с активното участие на Общината в различни стандарти и програми за добри практики и борба с корупцията на водещи международни организации. През 2022 г. кметът Пенчо Милков оглави класацията „Индекс на местната система за почтеност“ на Асоциация „Прозрачност без граници“. Община Русе се включва и в програмата на Международния републикански институт /IRI/ за справяне с уязвимостите към корупция и подготвя въвеждането на Стандарта за отчетност и интегритет на местната власт от Антикорупционния фонд.

За големия бизнес потенциал на региона и утвърждаването на града като основния индустриален център на Северна България споделят и представителите на едни от най-големите работодатели в Русе.

Профилът се отличава с иновативна презентация на бизнес информацията, повлияна от дългогодишния опит на двете организации при работата им с големи компании и инвеститори.



ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021 - 2023
© Снимки: Явор Мичев