ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

Подписан бе договорът за безвъзмездно право на строеж на водно-рехабилитационния център на Фондация „Александър Русев“

18.10.2023

Подписан бе договорът за учредяване на безвъзмездно безсрочно право на строеж в полза на Фондация „Александър Русев“ върху общински имот за изграждане на водно-рехабилитационен център за хора в неравностойно положение. Предложението за отдаването на имота за благородната цел бе направено от кмета Пенчо Милков по-рано тази година и бе гласувано с мнозинство от Общинския съвет.

От 2016 година основателят на фондацията Илиян Русев - Скури предоставя безплатни водни занимания с терапевтична и рехабилитационна насоченост на 100 деца с увреждания, npu изготвен график в басейна, намиращ се в сградата на Спортното училище в Русе. За да се увеличи интензитетът на заниманията и да се осигури качествена терапия за деца и възрастни желанието на фондацията е да развива дейността си в отделен специализиран център. Проектът предвижда изграждането на двуетажна сграда, находяща се на ул. „Руй планина“ в Русе с обща площ от 3800 м2 .

През последните години каузата за изграждането на водно-рехабилитационния център бе подкрепена от много институции, десетки организации и хиляди русенци чрез популяризиране на идеята и събиране на средства.

Повече информация и данни за дарителската сметка може да откриете тук.

 

Източник: Община РусеИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021 - 2023
© Снимки: Явор Мичев