ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

Още една русенска фирма разширява производствения си капацитет

16.12.2022

Започна строителството на нов цех за обработка на метал към русенската фирма “Мегапрофил ИГ”, част от "Интерком Груп"ООД.

Кметът Пенчо Милков поздрави собственика за инвестицията и обяви, че в края на януари Община Русе ще организира среща с бизнеса. На нея ще бъдат разяснени възможностите за обединение в индустриални паркове за привличане на средства по Закона за насърчаване на инвестициите.

Действащият производствен капацитет е над 100 000 тона, а стартиралата инвестиция е на стойност над 25 млн. лв. Тя включва закупуването на земя и изграждането на инфраструктура на над 26 000 кв.м., построяване на производствени и складови площи на 15 000 кв.м. и инвестиции в нови машини, съоръжения и фотоволтаична централа за над 10 млн. лв. С увеличението на мощностите си компанията цели да достигне производство от над 200 000 тона годишно, а броят на пряко заетите да се увеличи от 150 на 250 души.

„Считаме, че Русе е най-подходящото място за тези наши инвестиции поради географското си положение, индустриалните традиции и своя потенциал“, заяви ръководството на фирмата.

Мегапрофил ИГ ЕООД е част от голямото семейство на Интерком Груп ООД и е специализирана в производството на кръгли, квадратни и правоъгълни електрозаварени стоманени профилни тръби, и разкрой на метални изделия. Компанията е основана през 2006 г. и използва най-модерни технологии и оборудване за производство. Базирана е в Русе – най-голямото българско речно пристанище на река Дунав, което осигурява голямо предимство при транспортиране на продукцията й до Централна и Западна Европа.



ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021 - 2023
© Снимки: Явор Мичев