ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

ОбС упълномощи кмета на Русе да участва в подписването на споразумението за Дунав мост 3

01.12.2022

„Много години се говори за втори мост на Дунав при Русе, но до момента реални действия са извършени единствено от настоящия министър на транспорта Христо Алексиев и посланика ни в Румъния Н. Пр. Радко Влайков“, каза кметът Пенчо Милков на днешното извънредно заседание на Общинския съвет.

Поводът за свикването му бе необходимостта от упълномощаване на представител на местната власт за подписването на многостранно споразумение за сътрудничество за реализирането на Дунав мост 3 при Русе-Гюргево, както и участник в работната група по проекта.

С 45 гласа „за“ Милков бе упълномощен да подпише. В групата ще участва и зам.-кметът на Русе Магдалина Илиева. Ще се включат ръководствата на транспортното министерство, АПИ, НКЖИ и други компетентни институции. Съветниците дадоха предложение техен представител също да участва в работната група, като кметът уточни, че тя е сформирана със заповед на министъра и предложението трябва да се отправи към него.

Според Пенчо Милков моментът е изключително важен, защото за първи път има реален текст на споразумение между двете държави и общините от двете страни на границата. След дефиниране на мястото, задълженията на общинската администрация ще бъдат да съобразява бъдещото развитие на града /устройствени планове и строителство/ със съоръжението.ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021 - 2023
© Снимки: Явор Мичев