ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

„Кариерни хоризонти“ 2024: Младите таланти на Русе срещат бъдещите си работодатели

16.10.2024

На 15 октомври 2024 г. в Канев център на Русенския университет „Ангел Кънчев“ се проведе мащабното кариерно събитие „Кариерни хоризонти“, което събра на едно място водещи работодатели и млади таланти от региона. Организирана съвместно от Центъра за кариерно развитие на университета, Дирекция „Бюро по труда“ – Русе, Русенската търговско-индустриална камара (РТИК) и с подкрепата на Община Русе, борсата предостави възможност за пряк контакт между повече от 50 работодатели и стотици студенти и ученици, които търсят своята професионална реализация.

Възможности за кариерно развитие

Работодателите представиха широк спектър от възможности в сектори като машиностроене, информационни технологии, електроника, здравеопазване и мениджмънт. Присъствието на фирми от ключови индустрии в региона позволи на участниците да се запознаят с изискванията към кандидатите и да открият стажантски програми и отворени позиции, които отговарят на техните квалификации и интереси.

Събитието предостави на участниците възможност да разговарят лично с представители на фирмите, да зададат въпроси и да получат ценна обратна връзка относно кариерните им перспективи.

Полезни презентации и дискусии

В рамките на форума „Кариерни хоризонти“ младите хора имаха възможност да участват в различни презентации и дискусии, които им предоставиха полезна информация и съвети за навлизане на пазара на труда. Представители от университета, „Бюро по труда“ и бизнеса споделиха опит и насоки, като акцентът беше поставен върху професионалната ориентация, програмите за младежка заетост и развитието на новите кадри.

Значението на подобни събития за бизнеса и младите професионалисти

„Кариерни хоризонти“ не само подпомогна младите хора в тяхното кариерно развитие, но също така даде възможност на бизнеса в Русе да открие нови перспективни кадри. Важно е такива инициативи да продължат да се провеждат редовно, тъй като те свързват двете страни на пазара на труда и създават предпоставки за успешно професионално развитие.

Заключение

„Кариерни хоризонти“ се утвърди като важна платформа за среща между работодатели и млади таланти в Русенския регион. Събитието продължава да играе ключова роля в подкрепата на младите специалисти и компаниите, като стимулира развитието на квалифицирани кадри и създава възможности за реализация в различни индустрии.

---

Следете ни за повече новини и актуализации:



ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021 - 2023
© Снимки: Явор Мичев