ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

Кампания с награди за разделно събиране на отпадъци организира Община Русе

14.08.2023

На 16 август от 15 до 17:30 часа ще бъде проведена кампания в мобилни центрове за разделно събиране на отпадъци. Всеки посетител предал повече от 1 кг хартия, пластмаса, стъкло и метали, ще получи рекламни материали – торбички за разделно събиране или фланелки.

Кампанията цели насърчаване на малки и големи да събират разделно отпадъците от домакинствата и ще бъде проведена в мобилните центрове на следните местоположения:

• ж.к. „Здравец- Север“, ул. „Родопи“, между блокове бл. „Бабуна планина“ и „Руй планина“;

• кв. „Ялта“, ул. „Щип“.

Припомняме, че в мобилните центрове могат да се предават почти всички видове отпадъци, които се генерират в едно домакинство - хартия, пластмаса, стъкло, метали, електрическо и електронно оборудване, опасни отпадъци от бита, акумулатори и батерии, пържилна мазнина, лекарства с изтекъл срок на годност, флакони със сгъстени газове, тонер касети, луминисцентни лампи.

Кампанията е в изпълнение на проект № BGENVIRONMENT-3-002-0005-C02 „Мерки за подобряване управлението на отпадъците в общините Русе, Тутракан, Сливо поле и Ветово“ по Програма „Опазване на околната среда и климатичните промени, финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.“, с програмен оператор Министерството на околната среда и водите.



ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021 - 2023
© Снимки: Явор Мичев