ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

Инвестиционни намерения на турски компании бяха обсъдени на работна среща в Община Русе

27.10.2021

Това заяви ръководителят на Търговската секция към посолството на Република Турция у нас Синем Таштан, която бе приета на работна среща от заместник-кметовете Златомира Стефанова и Димитър Недев.

Според г-жа Таштан към настоящия момент има сериозен инвестиционен интерес от една от най-големите турски компании, но подробности за запитването ще бъдат предоставени в следващите няколко седмици.

Ръководителят на Търговската секция към посолството на Република Турция подчерта, че в България има приблизително 70 големи фирми от югозападната ни съседка и около 2 500 малки и средни компании, а турските инвестиции в страната ни възлизат на над 2.5 милиарда евро

Г-жа Таштан прояви интерес към индустриалните зони в общината, като посочи, че Русе се очертава като сериозен логистичен център.

“Местната администрация може да съдейства активно при запитвания от страна на турски компании и съответно при преговори за наемане или закупуване на терени за застрояване на производствени мощности”, заяви заместник-кметът Златомира Стефанова.

Обсъдена беше и темата за корабостроителницата, като Димитър Недев предостави подробна информация за нейното състояние и техниката, с която разполага, както и възможните стъпки за възстановяването на дейността й.

Възможностите за инвестиции в летището край с. Щръклево също бяха във фокуса на срещата.

Зам.-кметът по икономика и международно сътрудничество подчерта добросъседските взаимоотношения между двете страни и увери, че потенциални инвеститори ще намерят подкрепа и пълно съдействие от страна на местната администрация в Русе.ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021
© Снимки: Явор Мичев