ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

Инвестирай в Русе: Стратегическо партньорство с „Щайнер Електроник“

19.09.2024

В рамките на инициативата „Инвестирай в Русе“, представители на местната власт и бизнеса обсъдиха бъдещите планове и проекти на водещата технологична компания „Щайнер Електроник“. Заместник-кметът по международни програми и проекти Златомира Стефанова и изпълнителният директор на Русенската търговско-индустриална камара (РТИК) Милен Добрев посетиха производствената база на „Щайнер Електроник“ ЕООД в Русе. Това посещение подчертава усилията на Община Русе и РТИК да насърчат инвестициите и сътрудничеството с водещи компании в региона.

Цели на инициативата „Инвестирай в Русе“

Инициативата „Инвестирай в Русе“ има за цел да подобри диалога между бизнеса и местната администрация, като същевременно се фокусира върху привличането на нови инвестиции и подкрепата на съществуващите компании в региона. Това сътрудничество е ключово за устойчивия икономически растеж на града. Инициативата предоставя широк набор от инструменти и подкрепа за предприятията, които търсят възможности за развитие, инвестиции и иновации.

Щайнер Електроник: Ключов играч в електронната индустрия

„Щайнер Електроник“ ЕООД е една от водещите компании в сектора на електрониката в Европа и ключов член на РТИК. Фирмата, основана в Русе през 1969 г., е специализирана в производството на монтирани печатни платки и кабелни конфекции. През годините „Щайнер Електроник“ утвърди своята позиция на международните пазари, обслужвайки клиенти от различни индустрии, включително автомобилната, телекомуникационната и медицинската техника.

По време на срещата, ръководството на компанията сподели своите бъдещи планове за разширяване и иновации в производствените процеси. Обсъдени бяха възможностите за сътрудничество с Община Русе и РТИК с цел оптимизация на проекти и подобряване на административните процеси.

Подкрепа от Община Русе и РТИК

Златомира Стефанова подчерта ангажимента на Община Русе да бъде надежден партньор на местния бизнес, като предлага административна подкрепа и съдейства за преодоляване на предизвикателствата. Милен Добрев, изпълнителен директор на РТИК, също увери в готовността на Камарата да подпомогне своите членове и да работи в посока подобряване на икономическата среда.

Заключение

Посещението на „Щайнер Електроник“ е част от по-широката стратегия на „Инвестирай в Русе“ за укрепване на връзките между бизнеса и местната власт. Тези усилия са насочени към създаването на благоприятна бизнес среда, която да стимулира икономическия растеж и да привлича нови инвестиции в региона.

---

За повече информация и новини от инициативата „Инвестирай в Русе“, следете нашите социални профили:



ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021 - 2023
© Снимки: Явор Мичев