ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

Зам.-ръководителят на посолството на Израел у нас Наама Леви посети Русе

17.10.2022

В ОУ „Никола Обретенов“ деца демонстрираха приложението на новите технологии в класната стая

Днес зам.-ръководителят на дипломатическата мисия на Израел в България Наама Леви посети Русе. Тя разговаря с кмета Пенчо Милков и екипа му и посети ОУ „Никола Обретенов“.

От 3 години в училището се обучава “високотехнологична” паралелка и пред официалните гости децата демонстрираха способностите си да програмират роботи, да създават уеб страници, анкети, както и ръчни модели на машини.

„Впечатлена съм и смятам, че русенското училище трябва да е пример за другите училища в България. Високо оценявам и факта, че обвързвате задачите на децата с опазването на природата“, сподели Наама Леви.

По-рано заедно с кмета тя обсъди възможностите за сътрудничество и обмяна на опит в различни сфери между Общината и израелската държава. Леви подчерта, че предвид климатичните промени основен фокус на държавната политика в родината ѝ е опазването на околната среда и намаляване загубите на вода.

Дипломатът се срещна и със зам.-кмета Енчо Енчев и директора на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“ Ива Чавдарова. Те отправиха благодарност към израелската държава за подкрепата, оказвана в годините за реализирането на емблематичния за Русе форум.

"С екипа ми се чувстваме добре приети от българите", сподели г-жа Леви в края на посещението си и отправи поздравления за българското гостоприемство и толерантност.



ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021 - 2023
© Снимки: Явор Мичев