ruse

Инвестиции в
ПЕРСПЕКТИВА

ИКОНОМИЧЕСКИ И
ИНВЕСТИЦИОНЕН ПОТЕНЦИАЛ

Русе продължава да се развива и да планира своите инвестиции в перспектива. От съществено значение са обещаващите възможности на сектори като ИКТ, мехатроника, чисти технологии, кръгова и нисковъглеродна икономика, които са приоритетни за града.

icon

През последните години Русе се утвърждава като една от предпочитаните ИТ и аутсорсинг дестинации в България. Силно развитата образователна инфраструктура с гимназии, предлагащи профилирано изучаване на чужди езици, математика, информатика, информационни технологии и присъствието на Русенския университет „Ангел Кънчев“, са в основата на разгръщането на този сектор.

 

В началото на 2021 г., Русенският университет инициира създаването на „Дунавски дигитален хъб“, който да насърчава процесите на дигитална трансформация и да осигурява достъп до технологичен, експертен опит, експериментални мощности, споделени работни пространства и отворени бази данни за прединвестиционни проучвания , анализ, оценка и тестване на инициативи и продуктови иновации.

Няколко приоритетни проекта за инвестиции в перспектива ще помогнат Русе да стане още по-привлекателно място за живот и работа:

 
tick

Втори мост над Дунав при Русе;

  • tick

    Летище Русе;

  • tick

    Магистрала до Велико Търново;

  • tick

    Русенска корабостроителница с капацитет за строителство на речно-морски кораби до 8000 бруто регистър тона;

  • tick

    Изграждане на нови индустриални зони и високотехнологични паркове.

ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021 - 2023
© Снимки: Явор Мичев