ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

Русенският бизнес се срещна с британския посланик

01.10.2021

 „Горд съм, че градът ни се отличава с много широка палитра от икономически активности от земеделие, през лека и тежка промишленост, до високотехнологични услуги на новото време“, приветства гостите кметът Пенчо Милков.

 „Великобритания е креативна, динамична и приятелски настроена към българския бизнес. Имаме огромното желание да работим с вас върху икономиката на бъдещето – по-чиста, по-зелена и цифровизирана. Насреща сме да предложим идеи и партньорства за вас“, обърна се към присъстващите посланикът  Н. Пр. Роб Диксън.

Той изтъкна, че към момента Великобритания е петият най-голям инвеститор в България и би желал да се издигне още по-нагоре в класацията.

Русенският бизнес бе представен от компании от спедиторския, модния и транспортния бранш, производители на промишлени стоки, както и занимаващи се с разработването на приложения.

Част от тях споделиха желанието си да създадат нови или да възобновят връзките си с Великобритания след Брекзит и световната здравна криза. Други заявиха, че с удоволствие биха се възползвали от английското ноу-хау и от висококвалифицирани кадри за развитието на дейността си.

По данни, изнесени от посланика, над 300 000 българи живеят във Великобритания, а 15 00 британци са избрали за свой дом нашата страна. Диксън сподели още, че броят на българските студенти на Острова е 6 000, а британските в България са 3500, което е основание за развитието на още по-тясно сътрудничество между университетите в двете страни.



ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021 - 2023
© Снимки: Явор Мичев