ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

Оздравителния план на „Спарки“ обсъдиха кметът Пенчо Милков и оперативният директор на дружеството Борислав Ботев

12.01.2022

„Оздравяването на която и да е компания винаги е резултат от съвместни усилия, като е необходимо разширяване на сътрудничеството между нас и държавата“, заяви оперативният директор на „СПАРКИ“.

„Дейността на предприятието е ключова и структуроопределяща за икономическия и социалния облик на Русе“, отбеляза кметът Пенчо Милков.

Той подчерта значимостта на дружеството през последните десетилетия и като работодател, който осигурява развитие на кадрите от профилираните гимназии. По думите на Борислав Ботев се работи по привличането на ученици от прогимназиалните класове и студенти, които вече имат своя стаж в предприятието и искат да останат в него.

С импровизирана обиколка в предприятието Ботев запозна кмета и с конкретните дейности, които се извършват в отделните цехове. Селскостопанска техника, снегорини и багерни товарачи са само част от продуктите, които произвежда „СПАРКИ РУСЕ 2020“. Колони и шасита за строителни платформи, заварена конструкция за кофи и чукове за строителни машини допълват широката производствена гама, като 99% от продукцията е предназначена за европейския пазар. По думите на оперативния директор в предприятието работят близо 300 души, а самата компания си взаимодейства с десетки доставчици от промишлеността.

По време на обиколката Пенчо Милков инспектира и изграждането на безплатния паркинг, който се намира в съседство на сградите на „СПАРКИ“ и ще обслужва основно наематели на магазини и посетители на Кооперативния пазар. Очаква се в съвсем кратки срокове той да бъде пуснат в експлоатация.

В края на посещението си кметът увери домакина, че местната администрация ще направи каквото е нужно според правомощията си, за да спомогне за реализирането на оздравителния план на дружеството.



ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021 - 2023
© Снимки: Явор Мичев