ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

Германският производител на отоплителни и климатични системи за автомобили "Eberspaecher" стъпва в България, ще строи завод в Русе

15.07.2022

•        Растеж с продукти за електронна мобилност

•        Изграждане на производствено предприятие за електрически нагреватели и електроника

•        До 150 служители в средносрочен и 500 в дългосрочен план

 

Еслинген, Германия / Русе, България – Световният лидер в отоплителните и климатични системи за автомобили Ебершпехер ще инвестира в производството на електрически нагреватели в България. Ново предприятие ще бъде построено в Русе, близо до границата с Румъния, до края на лятото на 2023 г. С тази стъпка доставчикът на автомобили отговаря на силно нарасналото търсене на европейския пазар.

Hoвocъздaдeнoтo дъщepнo дpyжecтвo Eбepшпexep Бългapия щe oтгoвapя зa мecтнитe дeйнocти.

C тaзи cтъпĸa дocтaвчиĸът нa aвтoмoбили oтгoвapя нa cилнo нapacнaлoтo тъpceнe нa eвpoпeйcĸия пaзap.

"Cпeчeлeнитe нoви пopъчĸи зa пpoизвoдcтвo пpeз cлeдвaщитe гoдини и cилнo нapacнaлoтo тъpceнe нa eлeĸтpичecĸи нaгpeвaтeли вoдят дo paзшиpявaнeтo нa нaшитe пpoизвoдcтвeни мoщнocти", oбяcни д-p Йopг Шepниĸay, глaвeн oпepaтивeн диpeĸтop нa Cиcтeми зa ĸлимaтичeн ĸoнтpoл и aвтoмoбилни ĸoнтpoли в ĸoмпaниятa.

При избора на локацията експертите по топлинен мениджмънт бяха впечатлени от изключително добрите транспортни връзки. В допълнение, квалифицирани работници се подготвят чрез местния технически университет. „Оценявам и съм благодарен на Eberspaecher, че избра нашия град за изграждане на новото си производство. Русе се гордее с големите си производствени традиции в автомобилната индустрия, така че този нов завод ще се впише идеално в нашата бизнес среда”, заяви кметът на Русе Пенчо Милков. Относно мобилността на утрешния ден той добави: „Електрическите и хибридните автомобили без съмнение са бъдещето на световната транспортна система, така че вярвам, че положителните ефекти от инвестицията ще се наблюдават едновременно както за компанията, така и за гражданите на Русе и региона".

 

Непрекъснато разширяване на производствените операции в световен мащаб

Поради нарастващия пазар за леки пътнически автомобили с батерии, Ебершпехер очаква търсенето на електрически нагреватели да нарасне рязко през следващите години. Към днешна дата около четири милиона превозни средства по света вече са оборудвани с високоволтови нагреватели и електронни блокове за управление на Ебершпехер.

 

Контакт и информация за набиране на персонал:

Кандидатите за работа могат да се свържат с Христина Бончева на и-мейл: jobs-ruse@eberspaecher.com

 

Глобални медийни контакти:

Аня Кауфер

Ръководител на корпоративните комуникации

Група Ебершпехер

Телефон : +49 711 939-0250

press@eberspaecher.com

 



ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021 - 2023
© Снимки: Явор Мичев