ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

Русе е домакин на тридневен семинар за образованието

21.02.2023

Тридневен национален семинар на тема "Мотивиране на деца, родители и учители за по-добро качество на образованието" бе открит в зала Европа в Русе. Събитието се организира от Сдружението на директорите в средното образование и събра над 100 ръководители на училища и детски градини от цялата страна.

Обучението бе открито от председателя на СДСОРБ Асен Александров, а приветствие към гостите отправи кметът на Русе Пенчо Милков.

„С усилията на екипа ни във всяка детска градина в общината се въведоха иновативни образователни методи и облачни технологии. В училищата осигурихме обучението на педагозите и предоставянето на напълно безплатни курсове по кодиране от 3 клас“, отбеляза Милков.

„Искането на Синдиката на българските учители е 1,3 млрд. лв. по-голям бюджет през 2023 г. спрямо този от 2022-ра“, обяви председателят на СБУ д.ик.н. Янка Такева. Тя обясни, че независимо кога ще се приеме новият бюджет, от държавата са осигурени 400 млн. лв. за увеличение на работните заплати, което ще влезе със задна дата (от 1 януари т. г). Други основни цели са повишаване на сумите за стипендии на учениците, транспортни разходи и издръжка на училищата.

В следващите дни участниците в семинара ще имат възможността да почерпят опит от своите колеги в Русе чрез посещения на място в детски градини и училища.

В официалното откриване на семинара участваха още зам.-кметът Енчо Енчев и началникът на РУО – Русе д-р Росица Георгиева.ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021
© Снимки: Явор Мичев