ОТДИХ И РАЗВЛЕЧЕНИЕ

Днес Русе е жив, вдъхновяващ и млад!

Многобройни фестивали и събития превръщат града в целогодишна сцена за създаване и споделяне на култура, за творчество и забавление.

Възможностите за прекарване на свободното време са разнообразни, но акцентите в културния календар на града приковават вниманието на русенци и гостите на града. Международният фестивал "Мартенски музикални дни" е с дългогодишни традиции в привличането на артисти от европейската и световната сцена. Всяко лято Дунавският кей става алея на пясъчните фигури, а през зимата градът е омагьосан от изкуството на леденото скулптиране. Най-цветното събитие безспорно е традиционният Русенски карнавал, чийто ритъм завладява целия град за един ден в годината. Младежки фестивал "Музика и цветове", Фестивал на 3D рисунки, Фестивал на ретро автомобили, Грийн Рок Фест и много други акценти в богатото предлагане от събития не могат да оставят в ролята на безучастни зрители нито русенци, нито гостите на дунавския град. 

В Русе има множество музеи, разказващи за наследството от дългото историческо битие на града и региона: Регионален исторически музей – Русе с експозиции на открито (Сексагинта Приста и Средновековен град Червен), Пантеон на Възрожденците, Музей на градския бит, Къщи-музеи "Баба Тонка" и "Захари Стоянов", Екомузей с аквариум и др.

На територията на Община Русе има разнообразие от привлекателни зони за отдих. Лесопарк "Липник" край с. Николово е популярно сред русенци място за отмора и развлечение през почивните дни. Има езеро и условия за риболов, разходка с лодка, спорт на открито и пикник. Парковата зона "Хижа Приста" и двата градски парка – Парк на младежта и Парк на Възрожденците, също са любим избор на местните жители. На 20 км от Русе се намира един от природните паркове в България – "Русенски Лом".

По поречието на Дунав минава един от 15-те велосипедни коридора, които свързват любителите на велосипедния туризъм в Европа – ЕвроВело 6.

Copyright © Ruse 2018
© Снимки: Явор Мичев
Web Design & SEO by Zashev
Инвестиционен профил на Община Русе Инвестиционен профил на Община Русе Инвестиционен профил на Община Русе Инвестиционен профил на Община Русе Инвестиционен профил на Община Русе Инвестиционен профил на Община Русе Инвестиционен профил на Община Русе