ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

Образователни карти с QR код предлагат мост към миналото

09.02.2023

Успешно приключи проектът „Знанието – мост от минало към бъдеще“, осъществяван от Сдружение „Развитие на социалния капитал“ по програма „Знание и растеж“, реализирана от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ с подкрепата на Еконт Експрес.

        В рамките на проекта бяха събрани информация и снимков материал от Държавен архив - Русе, свързани с дунавския град в периода на Възраждането. Данните бяха систематизирани в 4 тематични области - „Образование“, „Култура“, „Мода“ и „Спорт“. От събраната информация бяха разработени 20 образователни карти. Те съдържат снимки и кратка информация, както и QR код, който при сканиране дава обстойна справка по съответната тема и любопитни факти.

       Създадените помагала съответстват на учебния материал за 7 клас по „История и цивилизация”. Образователните карти биха могли да се ползват като помощен учебен материал от преподавателите, както и да стимулират интереса и да обогатят знанията на учениците относно културата и историята на Русе през епохата на Възраждането.

          В края на проекта 23 основни и средни училища в града, които провеждат обучение по „История и цивилизация“ в 7 клас, получиха комплекти от образователните карти. Русенци могат да се запознаят с материалите, които са предоставени за обществено ползване в Районна библиотека „Любен Каравелов“ и Държавен архив - Русе. Информацията е достъпна и на Фейсбук страницата на Сдружение „Развитие на социалния капитал“.ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021
© Снимки: Явор Мичев