ИНВЕСТИЦИИ В ПЕРСПЕКТИВА

Летище Русе

Летище Русе се намира в с. Щръклево, само на 17 км от гр. Русе.

Съоръжението е открито през 1967 г. като военно летище и обект за обучение на българските Военновъздушни сили. С такъв статут летището функционира до 1998 г. В този период то е използвано за осъществяването както за военни, така и за граждански полети. От 2015 г. 100% от собствеността е прехвърлена на Община Русе, а от 2016 г. е лицензирано за летателна площадка за малки самолети.

Летището обхваща площ от 183 ха. Бетонната писта за излитане и кацане е с дължина 2.5 км и широчина – 50 м. Част от летищната инфраструктура са 11 пътеки за рулиране и площадки за изчакване. Изградени са 3 перона. Летището има собствен пътнически терминал. Построен е през 1976 г. и е използван за вътрешни и международни чартърни полети. На територията на Летище Русе има и кула за контрол на въздушния трафик. Складовата сграда към летището е с площ 900 кв. м.

Летището разполага със зони за пътници и товари, които могат да бъдат обслужвани независимо една от друга. Освен това, летището може да бъде разширявано, тъй като в съседство са разположени 3 свободни парцела с площ 150 ха.

Налице е възможност за комбиниране на четири типа превоз на товари, а товарната дейност може да бъде съпровождана от пътническа. Имотът може да бъде използван както за аеронавигационни цели (напр. училище за пилоти и обслужване на самолети), така и за търговски цели (офис паркове, логистичен център, складови помещения).

Copyright © Ruse 2018
© Снимки: Явор Мичев
Web Design & SEO by Zashev
Инвестиционен профил на Община Русе Инвестиционен профил на Община Русе Инвестиционен профил на Община Русе Инвестиционен профил на Община Русе Инвестиционен профил на Община Русе Инвестиционен профил на Община Русе Инвестиционен профил на Община Русе