ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

Кметът Пенчо Милков се срещна с министъра на туризма Христо Проданов

14.01.2022

Пенчо Милков бе категоричен, че до момента средствата, отделяни за развитието на туризма и инфраструктурата в Северна България, са по-малки в сравнение с тези за Южна България, което обуславя и по-слабата активност на частните инициативи в областта на туризма.

Тримата разгледаха и темата, която засяга всички дунавски общини - речните круизни кораби и водният транспорт. Милков и Стефанова подчертаха значението на бързите проверки от РЗИ при акостирането на корабите, за да се представят повече дестинации в страната ни и да остане България в маршрутите на речния туризъм.

Повдигнат бе и въпросът за драгирането и поддръжката на водния път и създаването на единни правила със съседна Румъния за спокойствието на корабособствениците, плаващи в българо-румънския участък.

„Възстановяването на връзките между дунавските градове с модерен вид транспорт по реката би донесъл нови възможности за туризма. Вярваме, че от Силистра, през Русе до Видин трябва да има връзка и разходки по реката", каза Пенчо Милков.

Той предложи Русе да бъде включен в експедиентски журналистически турове на Министерството на туризма, за да може да се популяризира като дестинация.

Министър Проданов увери, че ще подкрепи тазгодишното издание на русенското туристическо изложение "Уикенд Туризъм". През миналата година то бе отличено като най-доброто туристическо събитие, което даде основание на кмета да покани министъра да го открие през юни.

Златомира Стефанова изрази готовност общината да продължи активното си участие в Дунавския туристически регион и подчерта, че финансирането с цел създаването на обща маркетингова стратегия ще е от ключово значение за развитието на структурата.ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021
© Снимки: Явор Мичев