ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

Ключови за развитието на Русе въпроси обсъди ръководството на общината с депутатите от 19 МИР

17.01.2022

„Целият административен капацитет на Община Русе във всичките му сфери може да бъде използван от вас – представителите на русенци в парламента. С екипа ми заявявахме многократно пред редовното правителство исканията си по наболелите за всички нас въпроси, но чуваемост липсваше. Вярвам, че чрез вас ни се дава реална възможност местната власт и държавата да единодействат“, каза Пенчо Милков.

 Относно бъдещето на магистралата Русе-Велико Търново Крум Зарков бе категоричен, че работите по проекта трябва да започнат тази година. Според него въпросът следва да се постави и защити ясно и пред представителите ни в Европарламента, тъй като Русе е град с кръстопътно местоположение и голямо европейско значение. Народните представители заявиха готовност да оказват последователен натиск на министрите, включително и Калин Иванов като член на парламентарната комисия по транспорта, за да може дългоочакваното трасе да се реализира възможно най-скоро.

Светлин Стоянов повдигна въпроса за изграждането на втори мост над р. Дунав при Русе, като отдаде голямо значение на преговорите с румънската страна, където наскоро също бе сформирано ново правителство.

„Румъния е готова за сътрудничество и преговори. Трябва да се възползваме от тази възможност“, заяви Крум Зарков.

Присъстващите се съгласиха с необходимостта част от приходите от такса „Дунав мост“ да постъпват в местната хазна, като се обмисля  организирането на дискусия с министъра на финансите Асен Василев по темата. Целта е средствата да бъдат използвани за подобряване на инфраструктурата в Русе, понасяща товара на над 800 хиляди тежкотоварни автомобила годишно.

Кметът припомни и за някои от занемарените с години от държавата проблеми – Дъговият мост, който има спешна нужда от ремонт, строителството на кръгово движение при м-н “Джъмбо”, където общината изгради осветление със собствени средства, и др. 

„Ще работим в полза на русенци и няма да действаме в опозиция“, заяви Ализан Яхова.

Всеки от депутатите получи и официално писмо със специфичните проблеми в четирите ресора – комунални дейности, строителство, хуманитарни дейности, икономика и международно сътрудничество, за чието разрешаване ОбщинаИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021
© Снимки: Явор Мичев