ruse

Новини

icon
icon
icon
icon

Енчо Енчев обсъди със спортните клубове на Русе кандидатстването по Програма „Спорт“

01.02.2023

Заместник–кметът Енчо Енчев обсъди с представители на спортните клубове в Русе подпомагането им в различните категории – индивидуални и отборни, и трудностите по отчитането на средства по Програма „Спорт“.

На срещата присъстваха представители на общинския отдел „Образование, спорт и младежки дейности“.

Целта бе да се чуе мнението на спортните клубове, за да се утвърдят прозрачни и справедливи процедури на финансиране.

„Наш основен ангажимент са масовият и ученически спорт, като Община Русе подкрепя и всички останали спортове“, каза заместник-кметът.

Енчо Енчев увери спортните клубове, че и през 2023 г. администрацията ще се включи в организирането и популяризирането на различни спортни събития.

Въпросите, които най-много вълнуват спортната общност, са свързани с подготовката на документите и дейностите, за които се отпуска финансово подпомагане, както и със заплащането на спортно-педагогическите кадри, отговарящи за тренировъчната и състезателната дейност.

От отдел „Образование, спорт и младежки дейности“ припомниха, че крайният срок за подаване на документи по Програма „Спорт“ е 28 февруари.

Заместник-кметът Енчо Енчев представи и новия директор на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ Евгени Недев, като призова спортната общност за сътрудничество в подкрепа на младите спортисти.

През 2022 г. Община Русе е подпомогнала 56 русенски спортни клуба, които получиха финансиране за своята дейност и за организиране на спортни прояви. През годината в спортния календар на общината бяха включени 14 събития, посветени на ученическия и масов спорт, 25 състезания с финансовата подкрепа и под егидата на Община Русе, както и 12 международни състезания и домакинства на държавни първенства.

Условията за кандидатстване по Програма „Спорт“ ще намерите тук.ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ
НА ОБЩИНА РУСЕ

Разгледайте пълния каталог тук:

Изтегли PDF

Copyright © Ruse 2021
© Снимки: Явор Мичев