ИНВЕСТИЦИИ В ПЕРСПЕКТИВА

Автомобилна индустрия

Автомобилната индустрия е един от приоритетните отрасли в националната икономика за привличане на чуждестранни инвестиции. Особен инвестиционен интерес към Русе и региона проявяват чуждестранни компании с дейност в тази сфера. Концентрацията на предприятия за разработване и сглобяване на автомобилни компоненти на територията на Община Русе създават отлични предпоставки за допълните инвестиции и за разширяване на съществуващи производствени мощности. По този начин, автомобилният сектор постепенно се превръща в определящ за структурата на местната икономика.

ВИТТЕ Аутомотив България ЕООД е един от водещите инвеститори в Община Русе.  През 2014 г. фирмата за разработване и сглобяване на автомобилни части открива модернизирана административна и производствена сграда с площ 15 000 кв. м, включително логистична инфраструктура. През 2018 г. производствените и логистични площи се разширяват с близо 11 000 кв. м. В началото на 2018 г. ВИТТЕ Аутомотив България ЕООД получава инвеститорски клас А.

Монтюпе ЕООД е индустриална група, специализирана в производството на алуминиеви изделия за автомобилната индустрия. В предприятието има три производствени халета, в които се изработват цилиндрови глави и носачи за световно известни автомобилни конструктори. Компанията увеличава инвестициите си в завода в гр. Русе и е носител на награда за Първи клас производител.

През 2017 г. своето производство разширява и МБМ Металуърк ООД. По този начин компанията подобрява производствения си капацитет с 16% и експортния си потенциал с 28%. Тя работи с международни фирми, обхващащи широка гама от сектори: автомобилостроене, производство на мотоциклети, домакински електроуреди, мебели и др.

А.Л. Филтър ЕООД има дългогодишен опит в производството на пълната гама автомобилни филтри. Компанията притежава производствена база в Русе.

Инвестиционни намерения и готовност да се установят на територията на Община Русе са заявили инвеститори от Унгария, Италия, Швеция и други европейски държави. През 2017 г. чешкият лидер в производството на сложни матрици и щанци за автомобилната индустрия разкрива в Русе свое дъщерно дружество – Форез БГ ЕООД, с инвестиция от близо 1 млн. евро.

Copyright © Ruse 2018
© Снимки: Явор Мичев
Web Design & SEO by Zashev
Инвестиционен профил на Община Русе Инвестиционен профил на Община Русе Инвестиционен профил на Община Русе Инвестиционен профил на Община Русе Инвестиционен профил на Община Русе Инвестиционен профил на Община Русе Инвестиционен профил на Община Русе